Dervişpaşa Anadolu Lisesi

Hacı Osmanlı mah. 4005 sk. No16/A Merkez/Osmaniye
Vizyon
Atatürk ilke ve inkılâplarını benimsemiş; temel demokratik değerlerle donanmış; bireysel farklılıkları ne olursa olsun; araştırma, sorgulama, eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerileri gelişmiş; yaşam boyu öğrenen ve insan haklarına saygılı nesiller yetiştiren bir kurum olmaktır
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununa ve Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve ilkelerine uygun olarak; Atatürk ilke ve İnkılaplarını  özümsemiş, içinde yaşadığı topluma değer katmayı amaçlayan, kendine büyük ufuklar çizen, araştırmacı ve sorgulayıcı, yakın ve uzak çevresindeki olaylara duyarlı, teknolojiyi kullanarak aktif öğrenmeyi gerçekleştirebilen, kendini kurumun asli unsuru olarak görüp okuldaki bilgi üretimine katılan, karar mekanizması içinde olmayı arzu eden, değişen müfredat çerçevesinde her konuda proje üretebilen, ekip çalışmasına yatkın, başaran ve basarının zevkine varan, toplumun ihtiyaç duyduğu bireyler yetiştirmektir.
Başlama :08:10 Bitiş :15:30
Merkezi Sistem Kaloriferli
Ulaşım
İl merkezine çarşıya yürüme mesafesi olarak 10 dakikadır. 7 Ocak ilköğretim Okulu yanından M.Fevzi Çakmak Caddesi boyunca ilerledikten sonra 500 metre ilerde 4005 sok. üzerindedir.Karaçay Mah. giden halk otobüsleri okul yanından geçer
Yerleşim Yeri
Okulumuz Hacıosmanlı Mah. zorkun Camii civarındadır güzel sakin bir mahallede yer almaktadır.
İl merkezinde yer almaktadır.